N-Spoor

N-Spoor

Om voor de N-spoor schaal te gaan, is toch vaak een persoonlijke keuze. Echter wanneer je ruimte beperkt is en/of je veel meer op je modelspoorbaan wilt laten zien is deze schaal veruit het meest geschikt. Met deze modelschaal kan je vier keer zoveel meer bouwen als bij de schaal H0 (1:87). De spoorbreedte bij N-spoor is 9 mm, daar komt ook de naam vandaan “N”egen.

Het assortiment N-spoor producten van modeltreinen en landschapsinrichting (scenery) wordt steeds groter. De merken Fleischmann en Minitrix hebben zich gespecialiseerd in modeltreinen op deze schaal. Het N-spoor van het merk Piko heeft veel Nederlandse modellen voor op de modelspoorbaan. De modeltreinen zijn vaak “digitaal voorbereid”, dit betekent dat deze analoog rijden. Door het plaatsten van een (steek)-decoder gaan deze modeltreinen dan DIGITAAL rijden.

Voor het plaatsen van deze decoders is soldeerwerk niet meer nodig. Ook voor een besturing van je modeltreinen kan je dus kiezen voor een analoge of digitale baan, dit natuurlijk afhankelijk van je budget, kennis en interesse. We willen je graag te woord staan voor een goed advies. Eemspoor wenst je veel plezier met je hobby en zien elkaar wellicht terug op onze internetwinkel www.eemspoor.nl

Titel

Ga naar de bovenkant